Dansstijlen

MODERN
Modern dansen is een dansstijl die focust op het interpreteren van de eigen dansideeën. De stijl die wij gebruiken bij het modern dansen is niet vastgelegd en varieert van docent tot docent.

Bij danslessen van deze dansstijl proberen wij de leerlingen dan ook aan te sporen om hun gevoelens en stemming te gebruiken bij het uitvoeren en uitvinden van het dansmateriaal. Ademhaling, techniek, kracht en loslaten staat bij ons tijdens de moderne lessen centraal.

FOLLOW FLOW
Follow flow is net zoals zumba maar dan met moderne dans bewegingen en muziek. Je hoeft de hele les alleen maar de docent te volgen en daarbij bijna niet na te denken. Dus als je van moderne dans houdt maar liever niet te veel wilt nadenken, is follow flow de ideale dansstijl voor jou!

JAZZ
Jazz is een dansstijl die gebaseerd is op klassiek ballet. Bij jazz zijn de bewegingen, in tegenstelling tot klassiek ballet soepeler en meer ontspannen.

De stijl kenmerkt zich door het mengen van klassieke dansbewegingen met bewegingen uit een tal van andere dansstijlen. Het zijn flexibele dansen waarbij er veel met de tekst van de muziek wordt gewerkt zodat je gevoel in de dans wordt getoond. In de dans kunnen allerlei verschillende emoties voor komen, ook worden er verschillende technieken gebruikt als ademhaling, ontspanning en coördinatie.

BREAKDANCE
Het ontstaan van deze stijl is terug te vinden in de jaren 1970 in de streek van New York, Verenigde Staten, die bekend staat als ‘the Bronx’.

Ons doel van de lessen is om leerlingen te leren zich te uiten door middel van creativiteit, via onder andere battles en shows. Break draait om muzikaliteit, creativiteit, flow & finesse. Daarom beginnen we bij het begin. Beheers je de basics in toprocks, godowns, footwork, power en freezes, dan kun je uit de voeten op de vloer. Ook niet helemaal onbelangrijk: met een sterke basis leer je alle moeilijke moves veel makkelijker.

KINDERDANS
Met dansen kun je niet vroeg genoeg beginnen. In de les kinderdans wordt spelenderwijs de basis gelegd voor de dansontwikkeling van kinderen op zeer jonge leeftijd. De motorische vaardigheden van uw kind worden verder ontwikkeld en getraind.

Op plezierige en speelse wijze leren de kinderen wat het betekent om op muziek die hen aanspreekt te dansen en de ruimte om hen heen te gebruiken. Met kinderdans gaat het om het plezier van bewegen op muziek. Je leert bij onze kinderdans ook freestylen, dus naar eigen gevoel te bewegen, spontaan op muziek te reageren en de dans te beleven. De kinderdans gebeurd bij ons in een positieve, veilige omgeving, voor de kinderen een plek waar je je thuis voelt.

HIPHOP
Het barst van zelfvertrouwen, lef en dynamische bewegingen! In tegenstelling tot de klassiekere dansvormen die hoog in het lijf zitten zit Hip Hop laag in je lichaam, vanwege de roots in de Afrikaanse dans. Net zoals Afrikaanse dans hoort Hip Hop vol overgave te worden gedanst, een ruwe vorm van expressie. Woede, uitzinnige blijheid, verdriet; vloeiend en staccato.

Onze hiphop docenten hebben allemaal een eigen dansstijl. Belangrijk is om te vinden welke hiphop stijl bij jou past. De verschillende stijlen die wij aanbieden zijn:

Hiphop/dancehall
Bij hiphop/dancehall wisselen de choreo’s zich af. Zo leer je hiphop choreo’s en dancehall choreo’s. Dancehall is een dansstijl die over is gewaaid uit Jamaica. Dansend op Reggae en Dancehall beats leer je de fundamentele bewegingen van deze dansstijl. Door middel van een choreografie train je de pasjes en is het tegelijkertijd een flinke work-out. De stijl heeft een hoge intenstiteit waarbij je al dansend aan je conditie werkt.

SHOWDANCE
Showdance is een dansstijl die heel veel doet met gezichtsexpressie en groot/overdreven bewegen. Tijdens deze les worden er verschillende muziek en dansstijlen gebruikt (Dit hangt af van de show waar ze gevraagd voor worden om op te treden). Na een warming up begint de les meteen met choreografieën aanleren. Tijdens showdance werk je aan je uithoudingsvermogen, kracht, vrouwelijkheid en aan loslaten. 

SALSA
Salsa is de zeer passionele dans met Cubaanse afkomst en wordt vaak genoemd met andere latin dansstijlen als de tango en de paso doble. Maar salsa heeft een hele eigen cultuur, muziek en techniek.

De dansstijl komt uit de jaren 20 en wordt bijna altijd met een partner gedaan. Alhoewel er ook vormen zijn als salsa suelta die meer als linedance worden uitgevoerd. Salsa heeft zich vanuit Zuid-Amerika over de hele wereld verspreid.

KLASSIEK BALLET
Ballet was de eerste academische dansvorm. De speciale techniek waarbij het uitdraaien en strekken van benen en voeten en gebruik van ronde armen en opwaartse bewegingen centraal staat is al eeuwen vrijwel onveranderd.

De les begint aan de barre, waarbij de ballettechniek tijdens een reeks vaststaande oefeningen wordt getraind. Het vergt veel discipline en doorzettingsvermogen om de techniek onder de knie te krijgen, maar het resultaat is een sierlijk, sterk en lenig lichaam. Vervolgens gaan we naar het au milieu (het midden van de danszaal) om de getrainde technieken in dans om te zetten. We eindigen de les met een verplaatsing (door de zaal dansen), springen en draaien. We sluiten af met een rustige cooling down en een stretch.

PILATES
Op verschillende soorten muziek gaan we werken aan uithoudingsvermogen, kracht en lenigheid. Verder vinden we het belangrijk dat iedereen mee kan doen op zijn/haar eigen niveau en tempo. Hierop is de les dan ook aangepast.

We beginnen altijd met een warming-up. Dit wordt gevolgd door een blokje conditie. Daarna gaan we werken aan de verschillende spiergroepen. We eindigen de les met een cooling-down.