Over The Movement

Dansschool The Movement is gevestigd in Roermond en heeft een divers aanbod aan dansstijlen.

Wij zijn een moderne dansschool voor kinderen, jongeren en volwassenen met een passie voor dans. Onze lessen worden gegeven door docenten die afgestudeerd zijn aan een dansacademie, en docenten die veel ervaring hebben in lesgeven. Al onze dansdocenten dansen zelf in een crew, volgen verschillende danslessen of treden meerdere malen per jaar op. Met 3 prachtige danszalen, geschikt voor elke dansstijl met verschillende vloeren, beschikken wij over de grootste dansfaciliteiten in deze regio. Kortom, The Movement blijft zichzelf vernieuwen en innoveren!

“Behind every dancer who believes in themselves is a teacher who believed in them first

—————————

  • Al 2 jaar Nederlands kampioen Contemporary/Modern Adults Dance Waves 2022/2023
  • 1 jaar Nederlands kampioen Contemporary/Modern Teens Dance Waves 2023
  • Wij werken alleen met afgestudeerde en ervaren dansdocenten
  • 8 professionele wedstrijdgroepen

The Movement Dansschool team van dansdocenten

VISIE

Voor ons is dans meer dan alleen het aanleren van ‘pasjes’. Het doel van The Movement is dans in Roermond naar een hoger niveau tillen. Dit doen wij door ervaren/afgestudeerde dansdocenten voor de groep te zetten die zichzelf blijven vernieuwen en ontwikkelen. Ook steken we veel tijd in research naar trends en ontwikkelingen in de danswereld.

Bij The Movement gaat het om het beheren van de stijl, inleving, (basis)techniek en uitstraling. Het contact met jezelf, de groep en het publiek staat bij ons centraal. Wij geven onze leerlingen de mogelijkheid om zich optimaal te kunnen ontwikkelen. Bij The Movement zorgen we voor een veilige situatie, een plek waar de leerlingen zich fijn voelen zodat ze zichzelf kunnen zijn en kunnen groeien.

In elke les wordt eenvoudig én uitdagend dansmateriaal verwerkt. Zodat het voor iedereen haalbaar, maar tegelijkertijd ook een uitdaging is. De expressie van de bewegingen en muzikaliteit is belangrijk in de lessen. Wij stimuleren onze leerlingen door middel van vernieuwende stof, goede muziek en een juiste energie.

In de lessen staat het groepsgevoel en betrokkenheid voorop. Er wordt gewerkt aan vertrouwen binnen een groep, zodat je jezelf kunt zijn en je helemaal kan geven! Door een vertrouwde omgeving te creëren raken de leerlingen vertrouwd met hun eigen lichaam. En kunnen ze dit meer bewust inzetten. Want je kunt je pas echt ontwikkelen wanneer je je in een prettige omgeving bevindt!

Docenten

The Movement Dansschool dansdocent Soraya Groznik

Soraya Groznik

Onze directrice Soraya heeft The Movement opgericht in 2014. Op haar 17e, na het volgen van de opstapcursus, werd ze aangenomen op de Academie voor Danseducatie, op de Fontys Hogeschool voor de Kunsten in Tilburg. In hetzelfde jaar is ze begonnen met les geven. Van 2014 t/m 2020 was The Movement gevestigd in de ECI Cultuurfabriek. Daar groeide de dansschool uit haar voegen, en daarom werd er in de zomer van 2020 verhuisd naar een grote nieuwe locatie op de Slachthuisstraat: het voormalige pand van de ARS Drukkerij.

Vanaf 2016 is Soraya full time bezig met het runnen van haar dansschool. Het is haar passie om zoveel mogelijk mensen in aanraking te laten komen met dans. Zowel jong als oud: de leden van The Movement bevinden zich dan ook in leeftijdscategorieën van 2,5 tot 74 jaar. Het is dus nooit te laat om hiermee te beginnen! Jezelf laten zien, zelfvertrouwen en talent ontwikkelen vindt ze erg belangrijk. Daarom zorgt Soraya ieder jaar voor genoeg optredens, wedstrijden en shows waar iedereen zichzelf kan laten zien.

Soraya is spontaan, vol energie, creatief en ondernemend.

The Movement Dansschool dansdocent Miranda Pluk

Miranda Pluk

Miranda Pluk, geboren in Boxmeer, is op haar vierde begonnen met dansen bij een carnavalsvereniging. Op haar 16e wist ze dat ze verder wilde in de danswereld en heeft ze auditie gedaan op mbo-opleiding CIOS dans in Arnhem. Na de opleiding in Arnhem te hebben afgerond heeft ze eerst een jaar fulltime gewerkt. Na dat jaar wist Miranda dat ze klaar was voor een nieuwe uitdaging. Ze wilde zichzelf als dansdocent nog verder ontwikkelen.

Ze heeft auditie gedaan bij de hbo-opleiding Fontys Academie voor Danseducatie in Tilburg. Deze opleiding duurde vier jaar en heeft ze in 2014 afgerond. Door het volgen van deze twee opleidingen heeft ze verschillende tools meegekregen om haar droom en passie voortaan als professional uit te kunnen voeren.

Miranda vind het als dansdocent belangrijk dat leerlingen kunnen werken op hun eigen niveau. Ze werkt aan techniek en presentatie, maar in haar lessen staat vooral plezier centraal! Ze wil aan de leerlingen meegeven dat het nooit te laat is om te dansen, en altijd te blijven dromen in wat je wilt bereiken.

Miranda is zorgzaam, betrouwbaar en motiverend.

The Movement Dansschool dansdocent Quensley Coster

Quensley Coster

Quensley is onze breakdance- en hiphop docent. Hij is vanaf jongs af aan met dans bezig en geeft al jaren breakdance-lessen. Dansen is voor hem een echte uitlaatklep. Hij kan zichzelf hier helemaal in kwijt en gaat helemaal op in de muziek. Quensley heeft veel ervaring in wedstrijden en optredens, zowel nationaal als internationaal. Naast dansdocent is hij ook jongerenwerker bij Wel.Kom, en maakt hij vlogs en zijn eigen muziek. Dans is zijn grootste passie. Hij vind het belangrijk dat de kids in zijn lessen iets leren over breakdance en de achtergronden, de muziek en hoe je hierop moet bewegen.

Quensley is sociaal, betrokken en vol energie.

The Movement Dansschool dansdocent Annick Ploeg

Annick Ploeg

Annick geeft modern lessen, techniekles en kleuterdans bij The Movement. Ze heeft vroeger veel geturnd en vanaf haar 12e is ze begonnen met dansen. Tijdens de middelbare school heeft ze de vooropleiding Dans in Tilburg en in Rotterdam gedaan. Daarna is ze altijd blijven dansen en vanaf 2018 danst ze bij The Movement. Na een jaar stage gelopen te hebben bij Soraya als dansdocent is ze vanaf september 2021 gestart met lesgeven.

Annick vindt het belangrijk dat iedereen zichzelf kan zijn en dat iedereen het beste naar boven haalt tijdens de lessen. Daarnaast vindt ze het belangrijk dat groepen écht een team zijn. Elkaar steunen, elkaar respecteren en samen plezier hebben!

Annick brengt rust, plezier, en nieuwe vaardigheden over op haar leden.

Graziella Vintges

Graziella Vintges is in 2020 afgestudeerd aan CIOS MBO dans. Tijdens haar MBO opleiding heeft ze stage gelopen bij The Movement. Hier is ze niet meer weg te denken.

Graziella is na 1 tussenjaar vol lesgeven bij The Movement aangenomen op de Academie voor Danseducatie in Tilburg. Op dit moment zit ze in haar 2e schooljaar.

Graziella is creatief, weet wat ze wilt en geeft altijd 100%.

The Movement Dansschool dansdocent Kenji

Kenji Hendriks

Kenji Hendriks maakte op jonge leeftijd kennis met breakdance. Na veel getraind te hebben en aan meerdere battles te hebben deelgenomen, richtte hij in 2012 zijn eigen crew op in Roermond: Rawthentic Crew.

In 2017 nam hij deel aan de Red Bull BC One Holland Cypher, een battle event waarbij Nederlandse breakdancers de strijd met elkaar aan gaan. Daar kreeg hij één van de 16 te vergeven spots, waardoor hij in een klap behoorde tot de beste breakers van Nederland.

Kenji geeft kinderen les vanaf vier jaar. Kenji gaf les tijdens het project The Floor is Yours van Jeugdfonds Sport & Cultuur, Mad Skills en de Nederlandse Breakdance League, waarbij kinderen vanaf zes jaar in een paar lessen klaargestoomd worden voor hun eerste battle. Zelf battled Kenji met het Belgische Team Shmetta.

Anke de Leeuw

Anke is op jonge leeftijd begonnen met dansen bij Fresh in Weert. Ze heeft zich in de afgelopen jaren door ontwikkeld als docent en is niet meer weg te denken in het The Movement team.

Anke verzorgt de afro lessen op dinsdag. Dit doet ze altijd met 100% inzet en energie.

Als je heerlijk wilt dansen en zweten dan moet je zeker in de lessen van Anke komen staan.

Dessienne Schermer
More info soon