Over ons

“Er hangt hier een fijne vibe.”

Dat is de meest gehoorde quote van mensen die voor het eerst The Movement Roermond binnen stappen. En daar zijn we trots op. Van een prachtige dansschool zijn we uitgegroeid naar een breed concept waar cultuur, business en sport op laagdrempelige wijze samen komen. 

The Movement Events cultuurhub in Roermond

Dansers, ondernemers, en cultuurliefhebbers lopen kriskras door elkaar. In de voormalige ARS drukkerij hebben we drie grote danszalen, 9 kantoor- en vergaderruimtes en een grote gezellige, industriële welkomsthal gecreëerd.

The Movement Culture staat voor cultuur van lokale makers

We staan voor cultuur.

Regionale kunstenaars van onder andere Let’s Make Art-Work krijgen bij ons het podium dat ze verdienen. Hun werken hangen trots aan de muur! Vanuit onze Stichting The Movement Culture organiseren we daarnaast exposities en kunstmarkten voor creatieve makers. Daarnaast hosten we te gekke events. Live optredens van talentvolle artiesten, wijnproeverijen van Cantina Piemonte , food nights, vintage markten, breakdance battles, inspiration cafés, you name it. Als wij vinden dat Limburg een event mist, dan organiseren we het zelf!

We zijn er voor ondernemers en bedrijven.

Onze comfortabele kantoren zijn gevuld met creatieve ondernemers zoals Mevrouw Knot en T-Sjurt Plus, maar ook cultuurorganisaties en maatschappelijke instellingen zoals Nieuwe Helden Roermond. Er vinden regelmatig zakelijke events en informele bedrijfsborrels plaats in onze sfeervolle welkomsthal. In onze kleurrijk ingerichte zalen worden workshops en meetings gehouden, van 10 tot 120 personen.

We zijn er voor
de jeugd.

Wekelijks komen er honderden jongeren bij ons over de vloer. Om te dansen, maar ook bijvoorbeeld voor creatieve workshops en toffe projecten via scholen en jongerenorganisaties. Studenten kunnen bij ons altijd terecht om met hun huiswerk aan de slag te gaan. 

We staan voor duurzaamheid.

Oude meubels worden opgeknapt en krijgen bij ons een prachtig tweede leven. Servies komt uit alle jaartallen, en in alle kleuren en maten. De muren zijn kleurrijk door de street-art van lokale makers en we zorgen voor een groene, ademende omgeving dankzij vele prachtige, grote planten. 

The Movement Dansschool staat voor familie en warmte

We staan voor familie en warmte.

Al onze activiteiten worden gerund met hulp van onze familieleden, werknemers en vrijwilligers. Zonder hen zijn we nergens. En dat willen we graag overbrengen aan onze bezoekers. 

We staan voor laagdrempeligheid en inclusiviteit.

Tenslotte staan we voor laagdrempeligheid en inclusiviteit. The Movement Roermond is toegankelijk voor iedereen. Ongeacht leeftijd, geslacht, afkomst en overtuigingen. 

We danken je voor je interesse. En heten je van harte welkom in The Movement Roermond!