Wedstrijdgroepen

Wedstrijdgroepen

Bij de selectiegroep verwachten wij een bepaald niveau van uw zoon/dochter. Elk jaar wordt er binnen een wedstrijdgroep gekeken of iedereen zich ontwikkeld naar een hoger niveau. Dit betekend ook dat de wedstrijdgroepen niet hetzelfde zijn als onze normale groepen. De leerlingen in wedstrijdgroepen moeten ieder jaar opnieuw auditie doen om toegelaten te kunnen worden. Het kan dus zo zijn dat de leerling verplaatst wordt naar een hogere selectie, in de selectie mag blijven of zelfs de selectie moet verlaten. In onze andere groepen op de dansschool hoef je geen auditie te doen en zijn onderstaande regels ook niet van toepassing.

Wanneer je in een wedstrijdgroep wilt dansen, is het verplicht om minimaal 2 keer per week te dansen.

Doel van wedstrijdgroep:

  1. Verder ontwikkelen van danskwaliteiten.
  2. Het ontwikkelen van een goede dansmentaliteit om een eventuele verdere dansopleiding te vergemakkelijken.

Wat verwachten wij van onze wedstrijdgroepen

We verwachten van onze wedstrijdgroepen maximale inzet tijdens trainingen, demonstraties en wedstrijden. Je zit immers niet voor niets in een selectieteam. Allereerst staat het plezier in dans en veel nieuwe technieken willen leren voorop! Dit kan alleen met een positieve en actieve werkhouding. Voor de lessen moet je veel motivatie hebben en aandacht besteden aan je eigen ontwikkeling.

De wedstrijdgroep doet ieder jaar naast de 2 optredens van The Movement in het theater mee aan minimaal 2 wedstrijden waar het vervoer zelf geregeld moet worden.

De inschrijfkosten van deze wedstrijden zullen deels bekostigd worden door The Movement, voor iedere wedstrijd wordt p.p. een bijdrage van € 10,- gevraagd. Eten en drinken moet zelf voor gezorgd worden.

Wij verwachten dat alle selectieleerlingen:
– Mee dansen tijdens de 2 jaarlijkse theater shows van The Movement.
– Deelnemen aan de wedstrijden.

Wij verwachten van onze wedstrijdgroepen optimale inzet. Dit betekend op tijd in de les zijn en elke training aanwezig zijn. Wij snappen dat het niet altijd mogelijk is om een jaar lang elke training aanwezig te zijn daarom hebben wij besloten dat je maximaal 3 keer per jaar afwezig mag zijn. Wanneer de training in de week voor de wedstrijd of demonstratie niet bezocht wordt, danst het desbetreffende leerling tijdens de wedstrijd niet mee. Bij blessures wordt aanwezigheid verwacht om te kijken naar de vorderingen van teamgenoten.

Naast deze regels hebben de leerlingen in het jurycommentaar persoonlijke regels en punten gekregen waar ze zich aan behoren te houden en aan moeten werken.

Communicatie

Wij communiceren direct van docent naar leerling. De leerlingen behoren de ouders in te lichten over wedstrijden etc. Vanuit The Movement is het onmogelijk om alle ouders hiervan persoonlijk op de hoogte te brengen.

Vervoer

Wij verwachten dat alle ouders/verzorgers/leerlingen minimaal 1 keer per seizoen rijden naar een wedstrijd.